Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ относно датчици ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ относно датчици ...

Здравейте,

ще се радвам , ако някой , който знае сподели какви са посочените датчици на снимките по-долу . Също ме интересува, дали някой от тези е температурният датчик ( за инжекциона ) , като алфата е с GM-ски, а не с бошовски такъв. (ако има значение ?!? ) Ако пък го няма на снимките, къде другаде би могъл да е

Снимки:

Обща, на която съм обозначил горе-долу разположението на 3-те датчика:

Далечна и близка снимка на датчик номер 1 (от първата снимка ) :

Далечна и близка снимка на датчик номер 2 (от първата снимка ) :

Далечна и близка снимка на датчик номер 3 (от първата снимка ) :

Предварително едно ГОЛЯМО благодаря
    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

Малко ми е объркващо по снимки но все пак -

1 - температура на таблото
    2 - лампата за прегряване
    3 - Трябва да е температурния датчик
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Aз доколкото си спомням и 2-та датчика са отляво зад колектора този за инжекциона е със син куплунг а другите са с обикновенни кабелни обувки,само този за уреда е отпред
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

На снимка #2 мисля че е темп. вода (към инжекциона)

Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

На тази снимка номер 2 е датчика за уреда на таблото-поне на мойта старата кола беше така 1.6 боксер с ГМ Рочестър-инжекцион датчика за инжекциона както казах се пада отляво зад колектора зедно с този за лампата за прегряване

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
            На тази снимка номер 2 е датчика за уреда на таблото-поне на мойта старата кола беше така 1.6 боксер с ГМ Рочестър-инжекцион датчика за инжекциона както казах се пада отляво зад колектора зедно с този за лампата за прегряване
            Може, защото буксата на датчика би трябвало да изглежда като на снимката по-долу.

Като пишеш "отляво" имаш в предвид лявата страна на колата спрямо шофьорското място или спрямо гледащия двигателя.
            Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Спрямо гледащия двигателя

Comment

Само немога да разбера мислите ли че съм ги написал на изуст И кво приказвате че аз не разбирам нищо снимка номер .... човека ви е дал номера на датчиците напишете ги ясно като мен И Мурджев температурния датчик определено е с два кабела Затва съм го дал Но 3
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

job's done

Няма смисъл да казвам, че колегата Bobo се оказа отново прав, дори и при тези кофти снимки . Наистина датчик номер 3 е темп. датчик за инжекциона ( а и вярно само той е с два пина ) Куплунгът му е син, както спомена Mury .

Доста е неудобна смяната му според мен - заради малкото пространство, но с малко чалъм става работата. Другото, което мога да споделя е, че трябва да се действа, колкото се може по-бързо след отвиването, защото антифриза умира от желание да изплиска всичко наоколо и ако не попием добре после като загрее пушеците ще са зрелищни.
                  97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
                  02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
                  Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

Working...
                  X